Koopmans Blauwe heeft culinaire kwaliteiten!

Panna Cotta met Koopmans Blauwe

Ingrediënten:

  • 500 gr Koopmans Blauwe 
  • 500 ml slagroom
  • 500 ml melk
  • 65 gr suiker
  • 25 gr appelstroop
  • 1 vanillestokje
  • 4 blaadjes gelatine

Schil en kook de aardappels en pureer ze als ze gaar zijn.

Zet de gelatine in koud water in de week.

Breng de room, melk, suiker en het vanillestokje aan de kook. Zodra het kookt van het vuur afnemen en de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor roeren totdat ze zijn opgelost.

Voeg het roommengsel toe aan de aardappelpuree en roer goed door elkaar.

Voeg de appelstroop toe en giet in de vormpjes. Laat ze minimaal 24 uur afkoelen.

Garneer eventueel met wat fruit bij het serveren.

 

Met dank aan

Peter Switser
Het Culinaire Gemak

www.hetculinairegemak.nl
info@hetculinairegemakt.nl
+31628523300

Meer recepten, klik hier