Koopmans Blauwe heeft culinaire kwaliteiten!

Aardappelsalade met kaas

Ingrediënten:

  • 500 gram Koopmans Blauwe
  • 100 gram kaas in blokjes (naar eigen smaak)
  • 50 gram lente-ui
  • 100 gram mayonaise
  • 10 gram yoghurt
  • 25 gram grove mosterd
  • Peper/zout

Was de aardappels en snijd de aardappels in kleine blokjes( laat de schil er om zitten) en kook ze bijna gaar.

Afgieten en spoel de aardappelblokjes koud zodat ze niet meer door garen .

De aardappels goed drogen en eventueel droog deppen.

Snijd de kaas in kleine blokjes .

Roer de mayonaise ,yoghurt en mosterd door elkaar . Snij de lente-uit in kleine ringetjes.

Voeg alles bij elkaar en voorzichtig door elkaar mengen, af proeven en eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Aardappelsalade met puntpaprika

Ingrediënten:

  • 1 kg Koopmans Blauwe 
  • 3 puntpaprika's
  • peterselie
  • 150 gr mayonaise
  • 75 gr zure room
  • peper en zout

Was de aardappels en snijd in kleine blokjes (brunoise). Kook de aardappels, maar niet té gaar. Giet af en laat de aardappels afkoelen.

Snijd de puntpaprika's in blokjes, houd dezelfde grootte aan als de aardappelblokjes.

Hak de peterselie fijn.

Als de aardappels zijn afgekoeld samenvoegen met de puntpaprika's en peterselie en voorzichtig door elkaar roeren.

Voeg de mayonaise en zure room toe en breng op smaak met zout en peper.

Aardappelsalade met spek

Ingrediënten:

  • 1 kg Koopmans Blauwe 
  • 300 gram ontbijtspek
  • bieslook
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gr mayonaise
  • 100 gr zure room
  • peper en zout

Was de aardappels en snijd de aardappels in kleine blokjes (brunoise). Kook ze, maar niet té gaar. Giet af en laat de aardappels afkoelen.

Snijd de ontbijtspek in blokjes en bak ze uit in een koekenpan. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Snijd de bieslook klein en hak de knoflook fijn.

Als alles is afgekoeld samenvoegen en voorzichtig door elkaar roeren.

Voeg de mayonaise en zure room toe en breng op smaak met zout en peper.

Aardappelsalade met gerookte kip of zalm

Ingrediënten:

  • 2 kg Koopmans Blauwe 
  • 500 gram gerookte kip of gerookte zalm
  • 2 lente-uitjes
  • 100 gr crème fraîche
  • 150 gr mayonaise
  • peper en zout

Was de aardappels en snijd in kleine blokjes (brunoise). Kook de aardappels, maar niet té gaar.

Meng in de tussentijd de mayonaise met de crème fraîche en snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.

Snijd de kip of zalm in kleine blokjes.

Als de aardappels gaar zijn afgieten en laten afkoelen.

Meng de aardappels, mayonaise, lente-uitjes en de kip of zalm tot een mooie salade en breng op smaak met peper en zout.

 

Met dank aan

Peter Switser
Het Culinaire Gemak

 

www.hetculinairegemak.nl
info@hetculinairegemak.nl
+31 (0)6 285 23 300

Meer recepten, klik hier