Koopmans Blauwe heeft culinaire kwaliteiten!

Aardappel Bitterbal

Ingrediënten:

  • 1 kg Koopmans Blauwe 
  • 25 gr boter
  • 200 gr rauwe ham
  • peterselie
  • eiwit
  • paneermeel
  • bloem
  • peper en zout

Schil de aardappels en kook ze in ca. 15-20 minuten gaar. Giet af en pureer de aardappels met de boter.

Snijd de ham in kleine blokjes en hak de peterselie fijn. Meng dit door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.

Laat dit mengsel 24 uur in de koelkast afkoelen tot een stevige massa.

Klop 1 à 2 eiwitten los en leg een bordje met wat paneermeel en bloem klaar.

Draai balletjes van de puree en haal ze achtereenvolgens door de bloem, eiwit en paneermeel.

Frituur op 180 graden totdat ze goudbruin en krokant zijn.

Aardappel Chips

Ingrediënten:

  • 1 kg Koopmans 
  • zout

Was de aardappelen.

Snij met een mandoline of mes dunne plakjes van de aardappelen.

Was de schijfjes en laat ze drogen op een doek en dep droog.

Frituur ze op 180/190 graden totdat ze goudbruin en krokant zijn.

Bestrooi met wat zout.

 

Met dank aan

Peter Switser
Het Culinaire Gemak

www.hetculinairegemak.nl
info@hetculinairegemak.nl
+31 (0)6 285 23 300

Meer recepten, klik hier