Recept van de maand!

Afbeeldingsresultaat voor aardappelsoep

Koopmans Blauwe Aardappelsoep

Ingrediënten:

  • 500 gram Koopmans Blauwe
  • 0,5 ltr kookroom                                                                                                      
  • 0,5 ltr groentebouillon
  • 50 gram ontbijtspek
  • 10 gram knoflookpulp of 2 a 3 teentjes knoflook
  • 1 gesnipperde ui/ sjalot
  • bieslook gesnipperd
  • peper/zout
  • crème fraiche

Was de aardappels goed en snij ze in blokjes.

Doe de aardappelblokjes in een pan samen met de kookroom en de groentebouillon en breng dit aan de kook .

In de tussentijd bak de spekblokjes samen met de knoflookpulp of de gehakte knoflookteentjes en de gesnipperde ui aan in een pan (niet laten kleuren) en voeg dit toe aan de aardappels.

Als de aardappels gaar zijn met een staafmixer fijn malen tot een vloeibaar geheel (dus niet afgieten). Breng daarna, indien gewenst, op smaak met peper en zout.

Strooi als garnering de gesnipperde bieslook er over heen.                                     

Serveer de soep met een kleine lepel creme  fraiche.                           

 

Meer recepten, klik hier